Nekonečný výběr, možnost porovnání cen, lákavé akční nabídky a doprava až ke dveřím – internetové nákupy mají spoustu výhod. Možná ale z vlastní zkušenosti víte, že realita vždy není tak růžová, jak se na monitoru zdá. Do objednaného svetru byste se vešli dvakrát, červená sluchátka jsou ve skutečnosti spíš modrá a hedvábná kravata neviděla bource morušového ani z rychlíku. Podobné nepříjemnosti dokáže minimalizovat odložená platba. A my známe hned 3 důvody, proč byste jí měli dát šanci i vy!

1. Produkt si v klidu vyzkoušíte

Někoho pátrání v regálech a na stojanech s oblečením naplňuje štěstím, někoho spíš panikou. A právě pro zákazníky, kteří příliš nefandí přeplněným nákupním centrům, jsou nákupy na internetu spásou. Nevýhodou online nakupování ale je, že při něm vždy tak trochu kupujete zajíce v pytli. Produkt si před zaplacením nemůžete pořádně prohlédnout, osahat, vyzkoušet a zjistit, jestli pro vás bude ten pravý.

Odložená platba tyto zvyklosti bourá. Umožní vám, abyste se s výrobkem důkladně seznámili, vyzkoušeli si ho a prozkoumali, jestli odpovídá vašim představám, aniž byste za něj předem platili. Platbu totiž můžete provést do 14 dnů od doručení zboží. Systém „Nakoupím teď, zaplatím za 14 dní“ vám usnadní život i v případě, že často nakupujete impulzivně. Máte-li k unáhleným objednávkám sklony, oceníte, že s odloženou platbou můžete zboží ve čtrnáctidenní lhůtě vrátit, a to bez nutnosti čekat na vrácení peněz.

S odloženou platbou můžete nakoupit teď a zaplatit až za 14 dní.
S odloženou platbou se nemusít bát, že si vyberete špatné zboží. Do 14 dní ho můžete zdarma vrátit.

2.  Neplatíte za to, co nechcete

Zaplatili jste zásilku, radostně jste se pustili do cupování krabice, ale její obsah vás spíš zklamal, než potěšil? Důvody mohou být různé – nesedí vám velikost, produkt neodpovídá popisu nebo zkrátka nesplnil vaše očekávání. Řešením je vrácení zboží, na které máte ze zákona dva týdny času. Pokud nechcete, aby vám peníze zbytečně ležely v produktech, které možná budete posílat zpět odesílateli, je odložená platba tím správným řešením.

Jak tato platební metoda funguje? Jde o službu, která vám bezplatně umožní odložit si platbu za zboží z vybraných e‑shopů o 14 dní. Při volbě platby hledejte v košíku logo mallpay nebo možnost „Platba po rozbalení”, případně „Nakoupím teď, zaplatím za 14 dní. Poté už stačí jen nákup potvrdit prostřednictvím SMS a vybrané produkty během následujících dvou týdnů zaplatit převodem nebo kartou. Instrukce, jak na to, vám spolu s termínem splatnosti přistanou hned po nákupu v e‑mailové schránce.

https://www.youtube.com/watch?v=4syOViOBme4

3. Můžete zaplatit až po výplatě

„Nepořizuj si věci, na které nemáš.“ Pod motto, které jste možná slýchali od rodičů, bychom se s klidem podepsali. Jenže realita často bývá komplikovanější, a tak zároveň platí i heslo, že člověk míní a život mění. Každý se zkrátka může ocitnout v situaci, kdy ho překvapí nečekané výdaje, a tak mu nákupy krátce před výplatou mohou doslova udělat čáru přes rozpočet.

Nečekaný výdaj před výplatou, rozbitá pračka
Nečekaný výdaj před výplatou? Vše se dá v klidu vyřešit.

Protože sami nefandíme bezhlavému nakupování bez rozmyslu, věříme, že nákup nového outfitu zvládnete odložit. Pokud ale zvažujete, jestli kvůli poloprázdnému účtu odpískat nákup dárku pro někoho blízkého, nebo si zkrátka potřebujete pořídit něco, co opravdu nepočká, může vám odložená platba vytrhnout trn z paty. Stačí si objednávku časově naplánovat tak, aby datum splatnosti připadlo na dobu, když už na účtu opět budete mít dostatek prostředků.

Hodnocení článku:

(13 hlasů, průměrné hodnocení: 4.69 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x