Black Friday alias Černý pátek je už za dveřmi. Den – a u většiny obchodníků pravděpodobně i navazující víkend – plný předvánočních slev a výprodejů letos vypukne 29. listopadu. Vyplatí se s nákupy čekat? A jak poznat, jestli jsou nabídky e-shopů vážně tak výhodné, jak se tváří? Máme pro vás 3 tipy, jak na slevovém uragánu opravdu ušetřit.

1. Porovnávejte ceny. I v čase

Téměř každý e-shop vám během Black Friday nabídne „zaručeně“ nejnižší ceny a naznačí vám, že pokud zrovna zaváháte, budete neprovedeného nákupu do smrti litovat. Než se necháte zlákat, ověřte si, jak si daný obchodník stojí v porovnání s konkurencí. To, kde vybrané zboží pořídíte skutečně nejlevněji, vám prozradí cenové srovnávače, jako jsou Heureka.cz nebo Zboží.cz. Ty vám navíc jako bonus nabízejí tisíce uživatelských recenzí, které vám usnadní rozhodování.

TIP!
Věděli jste, že se Skip Pay můžete nakoupit dárky už teď a zaplatit až po Vánocích?

Kromě porovnání aktuálních cen si můžete ověřit také jejich vývoj v čase. Pomůže vám s tím aplikace Hlídačshopů.cz, která vám po zadání URL konkrétního produktu zobrazí jeho původní cenu a její proměny v průběhu času. Díky tomu odhalíte, jestli vás obchodník, pokud jde o výši slevy, tak trochu netahá za nos. Protože pokud byla cena produktu před dvěma měsíci nižší než během Black Friday, něco tu nehraje.

Black Friday slevy
Slevové šílenství proběhne v kamenných obchodech i na internetu.

2. Plaťte až po Vánocích

Nechcete během Black Friday nakupovat naslepo? Nebo vás slevová akce zastihne těsně před výplatou? Vsaďte na odloženou platbu. Ta vám standardně umožnuje zaplatit za objednávku kdykoliv do 30 dnů od doručení. Abychom vám usnadnili předvánoční nákupy, rozhodli jsme se tato pravidla dočasně upravit. To znamená, že pokud odloženou platbu využijete v období do 23. 12., zaplatíte za dárky objednané před Vánoci až v lednu nového roku.

TIP!
Seznam e-shopů, kde můžete využít odloženou platbu, se rozrostl. Mrkněte, kde se dá nově nakupovat

Kromě toho, že za využití služby nezaplatíte ani korunu, s ní navíc získáte spoustu atraktivních bonusů a slev. Díky věrnostnímu programu Odměny za každý dokončený nákup s odloženou platbou získáte body, které můžete dle libosti vyměnit za zajímavé slevy. S odloženou platbou můžete nakoupit, a to až do výše 10 tisíc korun.

Black Friday nákupy
Nákupy dárků vás nemusí zruinovat.

3. Nechte se za nákupy odměnit

Jestliže pláujete vzít během Černého pátku e-shopy útokem, nastal, pokud jste to ještě neudělali, čas zaregistrovat se na některém z cashbackových portálů. Mezi ty největší u nás patří PlnáPeněženka.cz, VratnéPeníze.cz nebo Tipli.cz. Ty vám za realizované nákupy ve vybraných e-shopech vrátí část peněz zpět. To znamená, že – řečeno s nadsázkou – vyděláváte tím, že nakupujete.

Vrácená částka se zpravidla pohybuje v nižších jednotkách procent, a tak se nejedná o horentní sumy. Ale když se jednotlivé položky nasčítají, možná vás výsledné číslo překvapí. A pokud se před Vánoci chystáte utratit na internetu více peněz, dokáže vás malý bonus v podobě cashbacku potěšit. Celá služba je samozřejmě zdarma, jediné, co musíte udělat, je zaregistrovat se a myslet na to, že pro započítání nákupu je třeba do jednotlivých e-shopů vstupovat skrze daný portál.

Hodnocení článku:

(4 hlasů, průměrné hodnocení: 3.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x