Pojistný limit

Pojistný limit určuje maximální výši částky, kterou dostane pojištěnec k vyplacení od pojišťovny v případě pojistné události. Pokud výše škody překročí pojistný limit, musí zbytek zaplatit sám pojištěnec.

Banky a pojišťovny obvykle nabízejí více druhů, respektive balíčků pojištění, které se liší pojistnými limity, od nichž se odvíjí cena pojištění i zahrnuté služby. Čím vyšší je maximální pojistný limit, tím dražší pojištění bývá.

Podle čeho vybrat správné pojištění?

  • Pro mnoho lidí je určující cena pojištění. Ta hraje důležitou roli, neměla by však být rozhodujícím parametrem, ale spíše orientačním.
  • Pojistné limity. Čím vyšší, tím lepší, je ovšem důležité číst, na jaké situace a případy se jejich vyplácení vztahuje a jaké jsou výjimky.
  • Asistenční služba. U většiny pojištění nezbytností, může vám snadno a rychle pomoci z nepříjemné události, je ale podstatné, aby fungovala nonstop.
  • Výjimky z plnění. Důkladně si přečtěte podmínky plnění v podmínkách a ve smlouvě pojištění, abyste například při úraze, nemoci či zcizení platební karty nejen na dovolené předešli překvapením.
Využívejte platební kartu chytře a bezpečně
Využívejte platební kartu chytře a bezpečně