Půjčka

Insolvenční rejstřík. K čemu slouží a co v něm najdete?

Insolvenční rejstřík asi nenavštěvujete každý den. Ale pokud se například chystáte začít spolupracovat s novým obchodním partnerem, možná byste si ho v této databázi proklepnout měli. V rejstříku totiž během chvilky a zdarma zjistíte, jestli náhodou nemá finanční škraloup. Pojďme se proto na insolvenční rejstřík podívat podrobněji.

Je to pravda? Odhalte 5 častých mýtů ze světa financí

Díky internetu jsme obklopeni obrovským množstvím informací. Zatímco některé z nich jsou pečlivě ozdrojované a vyargumentované, jiné jsou založené spíše na dojmech, nebo dokonce záměrně lživé. Proto jsme se rozhodli vyvrátit pětici mýtů, které v online prostředí kolují o financích, a také podpořit kampaň Tři tečky, jejímž cílem je právě boj proti dezinformacím.

Pozitivní vs. negativní záznam v registru dlužníků. V čem se liší?

To, že vaše jméno v podobné databázi figuruje v registru dlužníků, samo o sobě nic neznamená. Důležité je, jestli je váš záznam pozitivní, nebo negativní. Zatímco první možnost znamená, že zodpovědně splácíte své závazky, druhá varianta vám může zkomplikovat život. Nebo minimálně žádost o další půjčku či hypotéku. Jaké úvěrové registry v Česku existují?