Platba online

Platba na kontakt: Místo čísla účtu vám bude stačit telefonní číslo 

České banky pro své klienty ve spolupráci s Českou národní bankou (ČNB) chystají novinku, která usnadní převod peněz. Půjde o bezplatnou službu platba na kontakt, s níž peníze pošlete na účet, aniž byste znali jeho číslo. Pro převod vám bude stačit jen telefonní číslo majitele účtu. Platba na kontakt by měla být spuštěna od příštího roku.

I faktury nebo nájem teď můžete zaplatit až za 50 dní

K odložené platbě, která byla dlouho základním pilířem mallpay, postupně přidáváme další vychytané funkce. Ty vám zpříjemní nejen nákupy, ale navíc vám umožní zaplatit nájem, účet za telefon nebo poslat peníze za oběd kamarádovi. Majitelé bezplatného účtu Plus totiž nově mohou odesílat platby na libovolný český účet. Jak novinka funguje?

Útoky na bankovní účty, zneužití karty, phishing nebo vishing. Nenechte se nachytat!

Asi jste už zaznamenali, že se v médiích každou chvíli objeví zpráva o zneužití platební karty nebo pokusech o prolomení cizího bankovního účtu. Říkáte si, že jste přece opatrní, a proto vám nic podobného nehrozí? Chyba! Podvodníci bohužel drží krok s dobou a jejich metody jsou stále propracovanější. Poradíme vám, na co si dát pozor.

5 tipů, které vám usnadní vánoční nákupy ve speciálním režimu

O tom, že letošní Vánoce budou trochu jiné, než v uplynulých letech, není pochyb. I když nemáme věšteckou kouli, je pravděpodobné, že na přeplněná nákupní centra letos nedojde. Většina lidí fronty v obchodech vymění za nákupy online. A e-shopy budou mít práce až nad hlavu. Víme, jak vánoční nákupy v čase koronaviru elegantně zvládnout.

Technologie mění platby v lokální e-commerce

Svět e-commerce se rychle mění a tyto změny mají svůj dopad i na platby za online nákupy. Podobně jako v ostatních oborech, i zde má zásadní vliv rozvoj moderních technologií. Pro úspěšné provozování e-shopu a jeho růst, je nezbytné sledovat aktuální trendy doma i ve světě a dokázat na ně reagovat. Kam retail ve své online formě směřuje a na co je potřeba si v souvislosti s platbami dávat pozor, aby váš e-shop držel krok s potřebami zákazníků?

7 varovných signálů, díky kterým odhalíte pochybný e-shop

Ne každý obchodník na internetu má se svými zákazníky čisté úmysly. Proto můžete (nejen) na českém internetu narazit na podvodné e-shopy, jejichž cíl je jediný –⁠ vylákat z důvěřivých lidí peníze nebo osobní údaje a pak nasadit taktiku mrtvého brouka. Pokud se nechcete přidat k napáleným spotřebitelům, řiďte se našimi tipy, které vám pomohou pochybný internetový obchod včas odhalit.

Středový kurz

Středový kurz je průměr nákupního a prodejního kurzu. Na kurzovním lístku má čistě orientační funkci a najdete ho ve sloupci kurz střed. Banky ho například využívají pro přepočet transakcí provedených platební kartou v cizině a převod peněz do zahraničí. Pojišťovny na základě středového kurzu zase vyčíslí výši výloh, které musel klient zaplatit v cizí měně na úhradu […]