Platby kartou zažívají v posledních letech boom. Jsou rychlé, bezpečné a zaplatíte s nimi téměř všude. Víte ale, že na internetu, v kamenných prodejnách i kdekoli jinde můžete platit kartou, která vlastně fyzicky neexistuje? Říká se jí virtuální karta a my vám povíme, jak funguje a proč byste ji měli používat také.

Předností virtuální platební karty je, že s ní můžete bezpečně platit, aniž byste museli vlastnit klasickou plastovou kartu propojenou s běžným bankovním účtem. Pokud by při platebním styku došlo k prolomení bezpečnosti, nestane se, že by vám internetový útočník „vyluxoval“ celé konto.

Skip Pay karta

S virtuální Skip Pay kartou můžete pohodlně platit na internetu i v kamenných obchodech. Stačí vám k tomu chytrý telefon nebo hodinky s Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay nebo Xiaomi Pay. Pro nákupy v e-shopech si číslo karty a další údaje potřebné k platbě jednoduše zobrazíte v naší mobilní aplikaci. Nakupujete tak bez rizika, bezpečně a bez skrytých poplatků.
Když platební kartu, tak nabitou výhodami
Když platební kartu, tak nabitou výhodami

Karta, která může (ale nemusí) existovat

Jak funguje virtuální karta a v čem se liší od té klasické? Místo plastové kartičky získáte v zabezpečeném prostředí pouze údaje karty: číslo, datum expirace a bezpečnostní kód. Ty si jednoduše uložíte do své mobilní peněženky. Platit pak můžete chytrým telefonem nebo hodinkami, které máte vždy u sebe. Své nákupy tak uhradíte kdykoliv a odkudkoliv, a to i ve chvíli, kdy nemáte po ruce peněženku.

TIP!
I když i virtuální karta může mít svůj plastový protějšek, nečekejte, až vám dorazí domů. Aktivujte si kartu v aplikaci a obratem s ní nakupujte na internetu, v kamenných obchodech nebo ji použijte k výběru hotovosti z bezkontaktních bankomatů.

Virtuální karta bývá zpravidla propojená pouze s účtem, na kterém je menší finanční obnos určený pro internetové platby. Díky tomu se nestane, že by se – například při ztrátě nebo odcizení – kdokoliv nepovolaný dostal k vašim úsporám na běžném bankovním účtu. Platební transakce jsou navíc důkladně zabezpečené a zašifrované, a proto se dnes virtuální karty stávají běžnou součástí placení.

Výhody virtuální karty

  • Karta není propojená s vaším běžným bankovním účtem.
  • Můžete ji začít používat ihned bez čekání na fyzickou plastovou kartu.
  • Máte ji vždy po ruce – ve smartphonu, chytrých hodinkách nebo webové aplikaci.
  • Využijete ji při nákupech na internetu i v kamenných obchodech a také pro výběry z bezkontaktního bankomatu.
  • Veškeré finanční transakce probíhají v zabezpečeném prostředí.
TIP!
Hodila by se virtuální karta i vám? Pořiďte si naši Skip Pay kartu. Ta je zcela zdarma a součástí balíčku MAXI, díky kterému můžete čerpat spoustu výhod. Získáte tak limit na nákupy až 50 000 Kč a dobu na jejich zaplacení až 50 dní. Dále slevu až 1 000 Kč na první nákup, prodlouženou záruku a pojištění proti rozbití a krádeži zdarma.

Hodnocení článku:

(43 hlasů, průměrné hodnocení: 3.67 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

6 Comments
nejstarší
nejnovější nejoblíbenější
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
Lucie

Dobry den..jaky je rozdil mezi skip pay kartou a kreditkou (ne debetkou)kterou mam u csob?

Franta

Skip pay má bezhotovostní převod zdarma.

Jaromír Jaitner

Dobrý den. Jak navýším limit na Skip Pay? Popř. jak zaplatím nákup za 13000 a jak využiji slevu 1000Kč na první nákup? Děkuji. JJ

Fiala

Jak si koupím jízdenku na autobus se slevou při důchodce? V nabídce je pouze dítě nebo dospely

6
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x