Letošní Velikonoce budou mít v důsledku přetrvávající karantény nová pravidla. Pokud v duchu tradic každoročně vyrážíte koledovat s pomlázkou, na návštěvu k rodině a známým nebo třeba do kostela, budete mít letos smůlu. To ale neznamená, že by bylo vše ztraceno. Tak si nenechte zkazit náladu a užijte si svátky jara i tak.

1. Nezapomínejte na tradice

To, že jste zavření doma, neznamená, že byste se museli vzdát všech velikonočních tradic. Vajíčka můžete nabarvit i v karanténě. Vyzkoušejte třeba přírodní barviva z běžně dostupných surovin, jako jsou červené zelí, řepa, kurkuma nebo slupky z bílé i červené cibule. Výsledek sice nebude tak zářivý, ale pozitivní je, že se při barvení obejdete bez chemie. Zapomenout byste neměli ani na tradiční pečivo – mazanec, jidáše, beránka nebo slanou velikonoční nádivku. Co máte nejradši?

2. Zásobte se dobrotami

Nechcete riskovat, že se před Velikonoci v obchodě potkáte s velkým množstvím lidí? Objednejte si v některém z online supermarketů dovoz nákupu až ke dveřím. Pokud jste z Prahy, můžete si velikonoční menu poskládat také z hotových jídel, která vám doveze Košík.cz. Vychutnáte si je hned, ale díky odložené platbě za ně zaplatíte kdykoliv do 14 dnů. Odloženou platbu můžete využít také v e-shopu Bevande.cz. Ten se specializuje na italská vína a grappu, ale v jeho nabídce najdete i olivy, slané tyčinky grissini a další delikatesy v italském stylu. I když odborníci varují, že bychom to v izolaci s alkoholem neměli přehánět, jedna sklenka s něčím dobrým k zakousnutí se na Velikonoce určitě snese.

TIP!
Velikonoční dárek pro každého. Získejte dopravu zdarma a 5 % z hodnoty nákupu zpět.
Sklenka italského vína neuškodí
Sklenka italského vína k dobrému jídlu? Proč ne.

3. Podpořte místní restauraci

Jestli někomu současná situace opravdu citelně ohrozila podnikání, jsou to provozovatelé restaurací, kaváren a bister. Právě oni museli své podniky zavřít už v první půlce března s první vlnou bezpečnostních opatření. Pokud máte ve svém okolí oblíbenou restauraci nebo hospůdku, která nabízí rozvoz jídel a nebo jídlo s sebou, podpořte ji tím, že si objednáte něco dobrého. Nebo zapátrejte na webu Kde se najím, který vám umožní si objednat a vyzvednout jídlo z více než 1 600 restaurací po celém Česku. Vydělají na tom obě strany – vy nebudete muset vařit a pochutnáte si a restaurace bude mít alespoň nějaký výdělek. Malé podniky budou v následujících měsících potřebovat pomoc, která může mít právě tuto podobu.

TIP!
Stres, nejistota a příliš mnoho negativních informací? Psycholog vám může pomoci i přes internet.

4. Provětrejte si hlavu

I když by se lidé v souladu s pravidly karantény měli držet převážně doma, vládní představitelé uznávají, že trávit 24 hodin denně mezi čtyřmi stěnami neprospívá tělu ani psychice. Procházka na čerstvém vzduchu by ale měla probíhat bezpečně. Takže nezapomeňte na roušku a dodržování dostatečného odstupu od lidí, které venku potkáte. Zapomenout byste naopak měli na pořádání velikonočních pikniků – příjemné jarní počasí k tomu sice vybízí, ale pořád jde o zbytečný risk. Proto doufejme, že čím zodpovědněji se budeme chovat, tím dříve se přísná opatření uvolní.

Procházka v karanténě
Jarní počasí láká k procházkám v přírodě. Využijte toho!

5. Čas začít běhat? Právě teď!

Aby se lidé mohli více hýbat, jsou od 7. dubna otevřena venkovní sportoviště pro individuální sporty, jako například běžecké dráhy, tenisové kurty nebo golfová hřiště. Slibujete si už dlouho, že začnete běhat? Tak to je možná znamení, že byste se do toho měli pustit. Potřebné vybavení pořídíte třeba v běžecké sekci na MALL.CZ. Ale pokud vás na sporty moc neužije, potěší vás, že spolu se sportovišti otevírají brány také hobby markety, kde můžete pořídit náčiní pro jarní zvelebování okolí domu nebo zahrady. Svou zahradu můžete např. připravit na nadcházející léto a pořídit si pergolu. Každá aktivita je totiž lepší než žádná!

Hodnocení článku:

(6 hlasů, průměrné hodnocení: 4.33 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x